Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свински джолани със зеленчуци

Свински джолани със зеленчуци

ГеновеваГеновева
Готвач
1389891k8702
Свински джолани със зеленчуци7 / 7
25/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Ако любовта на мъжете минава през стомаха, то след тези свински джолани със зеленчуци няма да можете да се отървете от своя"

Необходими Продукти

  • свински джолани - 4 бр.
  • картофи - 500 кг
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • домати - 400 г консерва
  • печурки - 6 - 7 бр. гъби
  • червен пипер
  • сол
  • черен пипер
  • краве масло - 100 г
  • унисос - на Маги
  • бяло вино - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските джолани се овкусяват със сол и черен пипер, поставят се в дълбока тава и се налива бялото вино и вода да напълни тавата до половината.

Слагат се във фурната да се запекат, като ги обръщате, като се запекат от едната страна.

Така ги гответе поне 1 час. През това време си почистете, измийте и нарежете на едро картофите, морковите, лука и гъбите печурки.

Овкусете ги със сол, черен пипер, червен пипер и унисоса. Разбъркайте добре и когато са се позапекли джоланите на фурна, изсипете зеленчуците при тях.

Сложете върху зеленчуците парченца краве масло и ги върнете във фурната да се сготви ястието поне за още 1 час или докато зеленчуците са готови за консумация.

След като поставите зеленчуците, може да добавите още малко вода към свинските джолани със зеленчуци, ако се е изпарила.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: