Начин на приготвяне
Воденичките се варят. Може да се използва тенджера под налягане. Аз използвах Tupperware тенджера под налягане за микровълнова.
Получих желания резултат за 50 минути. На 2 пъти варих, защото максимумът на тенджерата е 30 минути в микровълновата.
Спанакът се накисва, за да падне мръсотията. Празът се почиства и измива. Нарязва се на колелца. Спанакът се доизмива.
Чесънът се обелва и нарязва на колелца.
В голям тиган се слага олио да загрее. Добавят се празът да се запържи и захарта. Разбърква се.
Добавят се сготвените воденички и спанакът. Запържват се леко.
Добавя се бульонът от воденичките, за да се задушат зеленчуците. Овкусява се със сол и черен пипер.
Когато остане много малко от соса, се добавят заквасената сметана и чесъна.
Разбърква се, докато не остане течен сос.
Тези пилешки воденички с праз и спанак са много вкусно мезе с пилешки воденички