Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки воденички с праз и спанак

Пилешки воденички с праз и спанак

Пилешки воденички с праз и спанак
Снимка: Виктория Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Воденички с праз и спанак - станаха страхотни"

Необходими Продукти

  • пилешки воденички - 500 г
  • праз - 2 стръка
  • захар - 2 щипки
  • спанак - 150 г
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • бульон - 10 с.л. от воденичките
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Воденичките се варят. Може да се използва тенджера под налягане. Аз използвах Tupperware тенджера под налягане за микровълнова.

Получих желания резултат за 50 минути. На 2 пъти варих, защото максимумът на тенджерата е 30 минути в микровълновата.

Спанакът се накисва, за да падне мръсотията. Празът се почиства и измива. Нарязва се на колелца. Спанакът се доизмива.

Чесънът се обелва и нарязва на колелца.

В голям тиган се слага олио да загрее. Добавят се празът да се запържи и захарта. Разбърква се.

Добавят се сготвените воденички и спанакът. Запържват се леко.

Добавя се бульонът от воденичките, за да се задушат зеленчуците. Овкусява се със сол и черен пипер.

Когато остане много малко от соса, се добавят заквасената сметана и чесъна.

Разбърква се, докато не остане течен сос.

Тези пилешки воденички с праз и спанак са много вкусно мезе с пилешки воденички

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: