Какаова паста с крем Англез

26/03/2020
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо22
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 80 г
  • какао - 20 г (да не е детско)
  • яйца - 1 голямо
  • За крем Англез
  • сметана - 20 мл готварска /поне 35%/
  • захар - 2 с.л.
  • ванилова есенция - 1 ч.л.
  • жълтъци - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За шоколадовата паста се пресява брашното с какаото, чуква се яйцето и замесва тесто за домашна паста.

Увива се в стреч и се оставя за 10 мин.

За крема сметаната заедно с ванилията се слага да заври, жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Горещата сметана се налива постепенно при непрекъснато бъркане, след което сместа се връща в тенджерата и се бърка на котлона, докато стане като смес за палачинки.

Кремът Англез се слага в купичка и покрива със стреч, като се притиска към повърхността, за да не се образува коричка. Оставя се да се охлади напълно (ще се сгъсти още).

Връщаме се към пастата. Разточва се колкото може по-тънко и се нарязват на талиатели или спагети. Оставят се да изпръхнат.

Щом кремът е охладен, пастата се вари в подсолена вода за около 5 мин.

Сервира се веднага какаова паста с крем Англез, като се полива с крема.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар