Начин на приготвяне
Захарта за сиропа за нашия сладкиш със сухари се слага в тенджера на бавен огън да се разтопи при постоянно бъркане, след което се залива с горещата вода и се бърка, докато се разтвори напълно. Отстранява се от огъня и се оставя да се охлади.
Около 800 мл от прясното мляко за млечния сладкарски крем и захарта се слагат на бавен огън да заврат, като ги бъркаме, да не загорят.
В останалите 200 мл мляко се разтварят брашното, нишестето и ванилията и се добавят на тънка струйка при непрекъснато бъркане. Добавя се и маслото и като се разтопи, се отстранява от огъня.
Сухарите се нареждат в правоъгълна тава, плътно един до друг. Заливат се с охладения сироп, след което се заливат с крема, който се разстила равномерно и се оставя да изстине добре.
Сухата сметана се разбива с миксер с прясното мляко и се разнася равномерно върху напълно изстиналия крем ( ако е топъл, ще се разтече сметаната).
Завиваме тавата с нашия сметанов сладкиш и прибираме в хладилника за 1 нощ или поне за няколко часа.
Изкарваме сладкиша с крем и нарязваме.
За декорация на вашия сладкиш със сухари и млечен крем може да поръсим със смлени ядки или стафиди; малини и капини; захарни пръчици и сервираме.