Спанак с ориз и заливка

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Спанак с ориз и заливка
Снимка: Мария Божилова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Пригответе си кофичка кисело мляко, така спанакът с ориз е още по-апетитен"

Необходими Продукти

  • спанак - 600 г
  • ориз - 2 ч.ч.
  • сушен лук - 2 с.л.
  • градински чай - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • олио
  • За заливката
  • кисело мляко - 500 г
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се измива много добре и се нарязва на едро. Запържва се в олио за 5 мин, като вода не се слага - спанакът пуска течност.

Оризът се измива много добре, докато водата стане бистра. Прибавя се към спанака при продължително бъркане.

Бърка се, докато оризът стане прозрачен.

Прибавя се сухият лук, градинският чай, червен пипер и сол.

Изсипва се в тава, която е с капак, като при липса на капак се слага фолио при печенето.

Залива се с 6 ч.ч. вода и се пече под капак 20 мин на 220 градуса, като периодично спанакът с ориз се разбърква.

След това се премахва капака и се пече 20 мин без капак при периодично разбъркване.

След това апетитният ориз на фурна се залива със киселото мляко с разбъркани в него яйца.

Спанакът с ориз и заливка се пече 10 мин на горен реотан на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: