Начин на приготвяне
Подрязваме агнешките филета и премахваме всички жили с помощта на остър нож.
Разделяме филетата на половинки по дължина, започвайки от върха и оставяйки филето съединено в дебелия край.
Правим марината, като миксираме в блендер чесъна, джинджифила, лука, листата от риган, куркумата, солта, черния пипер, лимоновия сок, водата и сусамовото масло.
Пускаме блендера, докато стане еднородна смес.
Слагаме филетата в купа и изливаме маринатата в купата, като хубаво разбъркваме. Оставяме да се маринова за около 30 минути.
Нанизваме на метални шишчета маринованите агнешки филета и ги печем на предварително загрятото барбекю на средна температура.
Печем агнешките шишчета ги около 5 минути от всяка страна или докато преценим, че са готови.
Сервираме готовите ориенталски агнешки филета на барбекю със свежа салата.