Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Шишчета»Ориенталски агнешки филета на барбекю

Ориенталски агнешки филета на барбекю

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
277317333
Ориенталски агнешки филета на барбекю1 / 2
12/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ориенталската нотка на нашата трапеза - агнешки филенца на барбекю"

Необходими Продукти

  • агнешки филета - 12 бр. малки
  • чесън - 1 скилидка
  • джинджифил - 1 ч.л. настърган пресен
  • лук - 1 глава кромид
  • риган - 1 с.л. листа от пресен
  • куркума - 1/4 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • вода - 1 с.л.
  • сусамово масло - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подрязваме агнешките филета и премахваме всички жили с помощта на остър нож.

Разделяме филетата на половинки по дължина, започвайки от върха и оставяйки филето съединено в дебелия край.

Правим марината, като миксираме в блендер чесъна, джинджифила, лука, листата от риган, куркумата, солта, черния пипер, лимоновия сок, водата и сусамовото масло.

Пускаме блендера, докато стане еднородна смес.

Слагаме филетата в купа и изливаме маринатата в купата, като хубаво разбъркваме. Оставяме да се маринова за около 30 минути.

Нанизваме на метални шишчета маринованите агнешки филета и ги печем на предварително загрятото барбекю на средна температура.

Печем агнешките шишчета ги около 5 минути от всяка страна или докато преценим, че са готови.

Сервираме готовите ориенталски агнешки филета на барбекю със свежа салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: