Начин на приготвяне
Брашното се пресява и се слага в съда, в който ще се бърка.
Водата се затопля и се слага захарта.
След като захарта се разтопи, се слага маята. Разбърква се и се оставя, докато маята шупне.
В брашното се прави кладенче и се изсипва в него шупналата мая и олиото.
Слага се солта, като не трябва да се смесва с маята.
Разбърква се меко тесто за питка, което се слага с полиетиленов плик, който е намазан отвътре с олио.
Оставя се да втаса, докато се удвои обем, след което се изважда от плика и се размесва.
Слага се в тавата, в която ще се пече върху хартия, която е намазана с олио.
Оставя се да втаса втори път, докато удвои обема.
Питката без яйца и мляко се пече 30 мин на 160 градуса.