Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питка без яйца и мляко

Питка без яйца и мляко

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Питка без яйца и мляко
Снимка: Мария Божилова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Бърза питка без яйца и мляко - ето как се приготвя"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • вода - 300 г
  • мая - 7 г
  • олио - 50 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се слага в съда, в който ще се бърка.

Водата се затопля и се слага захарта.

След като захарта се разтопи, се слага маята. Разбърква се и се оставя, докато маята шупне.

В брашното се прави кладенче и се изсипва в него шупналата мая и олиото.

Слага се солта, като не трябва да се смесва с маята.

Разбърква се меко тесто за питка, което се слага с полиетиленов плик, който е намазан отвътре с олио.

Оставя се да втаса, докато се удвои обем, след което се изважда от плика и се размесва.

Слага се в тавата, в която ще се пече върху хартия, която е намазана с олио.

Оставя се да втаса втори път, докато удвои обема.

Питката без яйца и мляко се пече 30 мин на 160 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: