Хрупкав паниран патладжан на фурна

Краси А.С.Краси А.С.
Чирак
37
256
90
124
28/03/2020
"Спретваме бърза вечеря с хрупкав паниран патладжан на фурна "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 892
  • Преглеждания за месеца238
  • Преглеждания за седмицата238
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • патладжани - 3 бр.
  • царевично брашно - 150 г
  • галета - 1 пак.
  • яйца - 3 бр.
  • червен пипер
  • къри
  • черен пипер
  • чесън на прах
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и нарязват на кръгчета.

Кръговете патладжан се осоляват и се оставят да се отцедят от водата.

В една купа смесваме царевичното брашно, галетата и всички други подправки.

В друга купа се разбиват яйцата.

Тавата, в която ще се пекат патладжаните, се застила с хартия за печене.

Всяко кръгче първо се потапя в яйце и след това много добре се овалва в сухите съставки.

Поръсваме панираните патладжани с малко зехтин.

Хрупкавият паниран патладжан на фурна се пече на 180 градуса.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар