Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница на тиган»Бърза баница на тиган с мас

Бърза баница на тиган с мас

ИивинкаИивинка
Готвач
1932k5373
Бърза баница на тиган с мас
Снимка: Иивинка
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
8
"Баница с мас за нула време - вижте как се прави"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет Тракийски
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • сирене - 250 г натрошено
  • кисело мляко - 1 ч.ч. гъсто
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • мас - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата, добавете киселото мляко, в което предварително сме угасили содата. Прибавете натрошеното сирене и разбъркайте.

Намазнете тигана, в който ще редите баницата с мас. Намазнете целия тиган.

Сложете един лист кора, като го сложите на средата, а другата част на листа да излиза от тигана. Вземете още един лист и застъпете малко от първия лист, покрийте другата страна, кото също трябва да излиза от тигана.

Сложете от сместа навсякъде по корите, внимавайте да не ги накъсате. Сложете следващ лист кора, като го слагате само в средата на тигана, без да излизат краищата на кората.

Пак сложете от сместа и пак кора.

И така редувайте, докато ви свърши сместа и корите. Последната кора поставете върху сместа и загърнете краищата на най-долните кори.

Намазнете с мас корите.

Включете котлона на силен огън. Сложете тигана, да се пече баницата със сирене. Ако ви е много силен котлонът, внимавайте да не я прегорите.

За обръщането на баницата на тиган, ще ви е нужно капак с диаметър колкото тигана. Намазнете капака с олио да не залепнат корите по капака.

Сложете капака и обърнете баницата върху капака, ако е изпечена, плъзнете баницата от капака отново в тигана, да се изпече и от другата страна.

И така изпичате баницата на тиган. Когато е готова, сложете върху дъска.

Страхотна закуска - бърза баница на тиган с мас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
40
30
20
11
Дай твоята оценка: