Начин на приготвяне
За тази апетитна агнешка супа изберете по-тлъсто месо. Нарежете го на малки късчета.
В тенджера загрейте 1 к.ч. зехтин. Сложете нарязаните глава лук, зелени перца и месото. Запържете за 5-6 мин, като разбърквате непрекъснато.
Овкусете с 1 ч.л. червен пипер и налейте около литър вода.
Когато супата заври, посолете, добавете зеления боб и варете 20 мин, след което прибавете почистените и нарязани на малки парченца домати.
Доварете супата до готовност. Отдръпнете съда от котлона и подправете с щедра щипка наситнени джоджен и магданоз.
Разбийте 1 жълтък с 3 с.л. кисело мляко.
Излейте от супата няколко черпака, като бъркате непрекъснато и след това върнете застройката в тенджерата.
Поднесете агнешката супа със зелен боб поръсена с щипка джоджен и черен пипер.
Да ви е сладко!