Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Дипове»Протеинов дип от боб, леща и цвекло

Протеинов дип от боб, леща и цвекло

Протеинов дип от боб, леща и цвекло
Снимка: Илиана Първанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
2
"Протеинов дип от боб, леща и цвекло - здравословен и вкусен"

Необходими Продукти

  • бял боб - 1 ч.ч. от буркан
  • кафява леща - 1 к.ч. сварена
  • червено цвекло - ½ бр. малко
  • сусамов тахан - 2 - 3 с.л.
  • магданоз - 2 - 3 с.л. нарязан
  • чесън - 1 малка скилидка
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л., на вкус
  • кимион - ½ к.л.
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
  • хималайска сол - ½ равна ч.л.
  • джоджен - ½ к.л.
  • вода - марината от боба /няколко с.л. на око/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази бобена разядка е здравословен дип, радващ окото и сетивата! Микс от вкусове, витамини и протеини! Лесна рецепта, подходяща и за начинаещи в кухнята!

В каната на мощен блендер или нутрибулет сипваме 1 чаена чаша отцеден бял боб от буркан, 1 кафена чаша сварена кафява леща и 2-3 супени лъжици сусамов тахан.

Добавяме нарязаните на ситно магданоз, половин малко червено цвекло и 1 малка скилидка чесън.

Овкусяваме с 2-3 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок, ½ кафена лъжичка смлян кимион, ½ к.л. сушен и стрит джоджен (може и пресен), смлян черен пипер – 2-3 щипки и половина равна ч.л. фино смляна хималайска сол – на вкус.

Добавяме няколко супени лъжици от маринатата на боба (от буркана) или малко водичка - не много, а само колкото да помогне на блендера да смели съставките до хомогенна фина консистенция.

Само за 5 минути невероятно вкусната разядка е готова!

Протеинов дип, подходящ за специални поводи, закуска, гости, следобедна закуска и др.!

За топване със солени бисквити, намазване върху препечен пълнозърнест хляб или крекери със семена, за топене с арабски питки, пръчици от моркови или домашен чипс от картофи или чипс от кейл!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: