Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Пролетна яхния със спанак и ориз

Пролетна яхния със спанак и ориз

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494243701
Пролетна яхния със спанак и ориз
Снимка: Живка Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Пролетна спаначена яхния - друго не ни трябва"

Необходими Продукти

  • кафяв ориз - 250 г
  • спанак - 250 г
  • домати - 300 г консерва
  • нахут консерва - 300 г отцеден
  • черен пипер
  • зехтин
  • сол
  • чубрица
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тъй като кафявият ориз увира по-бавно, аз го накисвам във вода от предната нощ.

На следващият ден изхвърлям водата и го измивам.

Слагаме до да ври на тих огън около 30-35 минути. Изключваме котлона и оставаме още 15 минути под капак.

Доматите пасираме и прибавяме при ориза. Включваме котлона отново.

Добавят се и спанакът, нахутът, подправките и оставяме зеленчуковата яхния да къкри, докато доматите изврат.

Накрая се прибавя и зехтинът.

Тази пролетна яхния със спанак и ориз е зравословен начин за приготвяне на ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: