Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от коприва»Кремсупа с коприва и прясно мляко

Кремсупа с коприва и прясно мляко

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Кремсупа с коприва и прясно мляко3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вариациите за кремсупа са много, но винаги залагайте на такава, която включва полезни продукти - в този случай копривата ще набави тялото ви с нужните минерали и витамини, от които то се нуждае"

Необходими Продукти

  • коприва - 450 г
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1 щипка
  • моркови - 1 бр. голям
  • картофи - 1 бр.
  • масло - 3 с.л.
  • прясно мляко - ½ ч.ч.
  • лук - 1 глава стар кромид
  • индийско орехче - 1 щипка на прах
  • течна сметана - за отгоре готварска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си копривата и я измиваме, попарваме я във вода в тенджерка на котлона.

Моята коприва беше брана свежа и с малки връхчета.

Отцеждаме я с решетъчна лъжица и я вадим в купичка.

Пълним тенджера с вода, в която ще правим копривената супа, около 1 ½ вода.

Измиваме и обелваме картофа и го нарязвате на парченца. Лукът се почиства и измива. Режем го на парчета. Моркова също. И трите продукта са ми по големи.

Слагаме да се варят в тенджера с вода.

Като станат почти готови, прибавяме копривата. Оставяме да ври на котлона.

Затопляме си на микровълновата ½ ч.ч прясно мляко. Като са сварени зеленчуците, прибавяме 3 с.л. краве масло и топлота прясно мляко.

Пасираме пролетната кремсупа с пасатора директно в тенджерата, докато всичко стане гладко и кремообразно.

Добавяме черен пипер и индийско орехче.

Поднасяме кремсупата с коприва и прясно мляко топла. Отгоре поръсваме по 1 ч.л. течна готварска сметана и объркваме лекичко, за да станат кръгчета.

Да ви е сладко! Става много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
1 1/2 вода чаша?
04.10.2023 11:44