Начин на приготвяне
Почистваме си копривата и я измиваме, попарваме я във вода в тенджерка на котлона.
Моята коприва беше брана свежа и с малки връхчета.
Отцеждаме я с решетъчна лъжица и я вадим в купичка.
Пълним тенджера с вода, в която ще правим копривената супа, около 1 ½ вода.
Измиваме и обелваме картофа и го нарязвате на парченца. Лукът се почиства и измива. Режем го на парчета. Моркова също. И трите продукта са ми по големи.
Слагаме да се варят в тенджера с вода.
Като станат почти готови, прибавяме копривата. Оставяме да ври на котлона.
Затопляме си на микровълновата ½ ч.ч прясно мляко. Като са сварени зеленчуците, прибавяме 3 с.л. краве масло и топлота прясно мляко.
Пасираме пролетната кремсупа с пасатора директно в тенджерата, докато всичко стане гладко и кремообразно.
Добавяме черен пипер и индийско орехче.
Поднасяме кремсупата с коприва и прясно мляко топла. Отгоре поръсваме по 1 ч.л. течна готварска сметана и объркваме лекичко, за да станат кръгчета.
Да ви е сладко! Става много вкусна.
Коментари