Печено свинско за Великден

Печено свинско за Великден
Снимка: Десислав Maрчев Бозаджиев
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
115 мин.
Порции
16
"Да посрещнем празник с вкусно печено свинско за близки и гости"

Необходими Продукти

  • свински врат - 5 бр.
  • сол - 3 ч.л.
  • пипер - 2 ч.л.
  • олио -
  • вода
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският врат, нарязан на шайби или цял се овкусява със сол, пипер, кимион, чубрика или го мариновате за няколко часа с олио, червен пипер, соев сос и прочие.

След това поставяте в по-дълбока тава и отстрани - няколко глави на едро нарязан лук, морков и вода.

Завивате тавата с алуминиево фолио да и свинското се пече на около 180 градуса за около 100 минути.

Когато месото вече е добре изпечено, водата и соса, които си е пуснало месото, се прецежда и се пасира заедно с лука и морковите, за да се получи леко кремообразен сос за нашето вкусно печено свинско.

Поднесете печеното свинско за Великден, докато е топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: