Начин на приготвяне
Пресейте брашното. Добавете размекнатото масло, разбитите яйца, прясното мляко и останалите продукти. Замесете меко тесто. Покрийте го с фолио и го оставете за около 30 минути на студено.
Разделете тестото на 5 топки. Разточете всяка топка на кора.
С помощта на сладкарски формички изрежете желаните от вас курабийки.
Подредете в тава, застлана с домакинска хартия.
Изпечете в загрята фурна за кратко до порозовяване. Готовите сладки охладете.
Разбийте белтъка с пудрата захар и лимоновия сок до получаването на гъста глазура.
Оцветете с безвредни бои желаните от вас цветове.
Глазирайте великденските сладки. Гарнирайте част от тях с бонбони маршмелоу.
Курабиите Весел Великден са готови.