Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Киш»Киш с бутертесто

Киш с бутертесто

KameliaKamelia
Новак
15592519
Киш с бутертесто
Снимка: Kamelia
1 / 2
01/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Цялото семейство се събира за прочутият киш в бутертесто"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 250 г
  • яйца - 4 бр.
  • готварска сметана - 150 г
  • салам - 100 г по избор
  • пармезан - 50 г
  • кашкавал - 100 г
  • сол - на вкус
  • За украсата
  • гъби
  • броколи
  • лук - шайби
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутертестото се поставя върху хартия за печене в подходяща тавичка, покрива се с друг лист и се натиска с по-малка тавичка, за да не се деформира.

Запича се за кратко основата за киша на 200°C до порозовява на краищата.

Оставя се да се охлади.

През това време се приготвя плънката за киша със сирена от добре разбитите яйца и сметаната.

Прибавят се настърганите сирена и ситно нарязания салам.

Соленият пай се посолява на вкус.

Изсипва се върху тестото, украсява се с предварително задушени броколи, гъби и шайбички червен лук.

Кишът с бутертесто се пече на 200°C до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: