Сьомга с хрупкава билкова коричка

01/04/2020
"Сьомга с билкова коричка - класика, която приемаме с отворени обятия"
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 361
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • сьомга - 150 г
  • панко
  • билков микс
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1 щипка
  • За гарнитурата
  • тиквичка 1/3
  • каперси - 1ч.л
  • чери домати - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сьомгата се овкусява добре със сол и черен пипер.

След това се запечатва на тиган.

Добавя се във фурната на около 170 градуса за около 6 минути.

Когато вече е добре изпечена отгоре, добавяме панкото и микса с масло и билки към вкусната печена риба.

За гарнитурата към сьомгата нарязвама 1/3 от тиквичката на малки кубчета или полумесеци и запържваме на тигана заедно с каперсите и чери доматчетата.

Овкусяваме със сол, черен пипер балсамико оцет по желание.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
01.04.2020 19:53
изглежда повече от добре, задължително ще пробвам
1
0
Десислав Maрчев Бозаджиев
Надявам се да ви се получи.
0
0
Н.Акифова
Н.Акифова
01.04.2020 18:09
Красиво подредена чиния, браво.
Личи се намира, че се занимавате професионално с тази работа.
1
0
Десислав Maрчев Бозаджиев
Благодаря ви !
0
0