Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Веган банички с ориз

Веган банички с ориз

Веган банички с ориз
Снимка: Илиана Първанова
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Дори и да не сте веган, ви препоръчваме да опитате веган баничките с ориз - послушайте ни"

Необходими Продукти

  • вода - 3 ч.ч.
  • хималайска сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • лук - 1 главичка
  • морков - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • кимион - 1/3 ч.л.
  • червен пипер -   1/3 ч.л.
  • джоджен - 3 ч.л. равни (сушен и стрит)
  • кори за баница - 6 бр. (1/2 пакет)
  • шарлан - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризовата плънка приготвяме, като в тенджера наливаме вода, която щом кипне - сипваме варивото. След него прибавяме и моркова и лука - обелени и нарязани на ситно.

Като заври всичко заедно подправяме  с хималайска сол, черен млян пипер, кимион, червен пипер и джоджен (сушен и стрит на ситно).

Докато се свари оризът, разбъркваме постоянно, за да не залепва по дъното на тенджерата. След като е готова плънката, я оставяме леко да поизстине.

За правоъгълни 6 формички - ни трябват 6 бр. фини кори (1/2 пакет), като всяка от тях разделяме на 6 части.

Намазваме формите с шарлан. Взимаме първото парче, намазваме го  половината с шарлан, прегъваме на две и постиламе на дъното на формичката.

Плънката разделяме на 6 части. Поставяме върху първата кора 1/3 от определеното количество плънка за тази баничка.

Следващият ред е от нагънато парче кора на хармоника, поставяме го върху разстлания ориз и го намазваме отгоре  с шарлан.

Повтаряме същите редове - сгъната кора / плънка/ нагъната кора / сгъната кора / плънка / и отгоре завършваме с сгъната кора, с която покриваме на вътре краищата.

Цялата процедура повтаряме и с другите банички. Нагънатите на рехава хармоника кори - допринасят баничките да са по-пухкави, а не сухи и сурови.

Намазваме баничките отгоре с шарлан и печем на 180 градуса за около 30 минути до златиста коричка.

Поднасяме Веган баничките с ориз топли. Вкусни, ароматни пухкави - чудесни по време на пости.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: