Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Манджи»Брашнена гозбичка с пилешко

Брашнена гозбичка с пилешко

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Помощник Готвач
6432297
Брашнена гозбичка с пилешко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Колкото простичка, толкова и вкусна е тази брашнена гозба с пилешко"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г бяло
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • лук - 3 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате месото на кубчета ги варите в подсолена вода за около 10 мин.

През това време нарежете лука на ситно. Когато е готово месото го оставете настрана заедно с бульона.

В дълбок тиган или тенджера слагате олио колкото да покрие дъното на съда.

Слагате лука, бъркате докато омекне, слагате брашното и червения пипер и бъркате манджата енергично за около минута.

Добавяте месото и 2 ½ ч.ч. бульон, разбърквате и оставяте да се сгъсти за около 10 мин.

Брашнената гозбичка с пилешко е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: