Начин на приготвяне
Картофите се обелват и нарязват на кубчета, обелен морков се рендосва на едро, лукът се нарязва на ситно.
В тенджерка се загрява олио, запържва се лук, морков и скилидки чесън, докато омекнат и олиото леко се оцвети.
Прибавя се кубчета картофи, разбъркват се за около 3 минути и наливаме топла вода да покрие картофите.
Оставяме да ври около 15 минути, прибавя се замразен грах и варим до готовност на зеленчуците.
Овкусява се със сол, черен пипер и риган.
Приготвя се застройка от разбит жълтък с кисело мляко, темперира се с 1 черпак от бульона и връщаме в супата.
Готово е, сервираме зеленчуковата супа топла за обяд с пресен чесън и поръсена с магданоз.
Постната супа с картофи и грах е много вкусна.