Сметанов ябълков сладкиш

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
436
5k
1k
999
2
03/04/2020
"Обещаваме, че ще си оближете пръстите след този ябълков сладкиш "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо532
  • Преглеждания за месеца116
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете яйцата и захарта и разбийте с миксер на пухкав крем. Излейте на струйка олиото и сметаната, бъркайки с лъжица.

Пресейте брашното с бакпулвера, щипка сол и двете ванилии. Прибавете го на порции в течната смес.

Нарежете едната ябълка на кубчета и полейте с 2 с.л. ром. Застелете форма 22 см. с парче хартия за печене.

Изсипете половината от сместа, отгоре разпределете нарязаната ябълка и покрийте с останалата смес.

Върху нея наредете в кръг резани ябълки. Поръсете с 1 с.л. кафява захар. Изпечете сладкиша на 170 градуса в предварително загрята фурна за около 35-40 мин.

Пробвайте за готовност с дървено шишче. Готовия ябълков сладкиш още топъл поръсете с пудра захар.

Да ви е сладко! Сметановият ябълков сладкиш е много сполучлив.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар