Телешко (свинско) сърце с ориз на фурна

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
455
3k
1k
972
3
03/04/2020
"Поднасяме сърце в тази чиния - буквално - няма как да остане неоценено "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо740
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко сърце - около 1 кг (свински - 3 бр.)
  • ориз - 150 г
  • олио - 150 мл
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чубрица - щипка
  • черен пипер - щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешките или свинските сърца се измиват много добре, ако трябва се изкисват и след това се сваряват в подсолена вода. Ако разполагате с мултикукър, може да го сварите на пара.

Свареното сърце нарежете на ситни кубчета, а бульона прецедете през цедка.

Накълцайте на ситно лука и моркова и ги запържете в мазнината. Посолете. Щом зеленчука омекне добавете ориза. Когато си промени цвета, добавете нарязаното сърце и бульона в съотношение 1:3. Прибавете чубрица и черен пипер на вкус.

Прехвърлете гозбата в тава и я сложете в предварително загрята фурна. Когато оризът поеме всичкия бульон извадете от фурната.

Сервирайте ориза на фурна топъл.

Телешкото (свинско) сърце с ориз на фурна е много вкусно ястие.

Тава за печене с мраморен ефект - незалепващо покритие-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Тава за печене с мраморен ефект - незалепващо покритие
20.00 лв.
15.40 лв.
Виж ››

Модерна, практична и с незалепващо покритие - мечтаната универсална тава за всяка кухня

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар