Начин на приготвяне
Измийте чушките. Отрежете капачетата и леко с ножа направете леки разрези/дупки по чушката.
В тиган загрейте малко мазнина и запържете лука, който предварително сте нарязали на дребно. Добавете и запържете, докато промени цвета си.
Сложете ориза, а след няколко минути подправките и доматеното пюре. Налейте 1 ч.ч. топла вода и изчакайте ориза да я поеме. Изключете и махнете от котлона. Счупете яйцето и разбъркайте. Напълнете чушките.
Потопете напълнения край в брашно и затворете с капачето. Подредете в тавичка с капак (аз ползвах глинен гювеч). Напълнете с вода и печете в студена фурна на 180 градуса до готовност.
Направете соса, като запечете брашното в суха тенджера. В купа разбийте жълтъците с киселото мляко. Разредете с бульона от чушките.
Налейте соса при брашното, като бъркате с тел и варете 5 минути. Изключете и върнете при чушките.
Върнете във фурната за 10 минути. Изключете и сервирайте.
Пълнените оранжеви чушки с кайма и ориз са много вкусни.