Начин на приготвяне
Първо, нарязвам патладжана на ситно, посолявам и оставям да си пусне горчивия сок за 20 -30 минути.
Нарязвам на ситно кромид лук и домата.
В купа слагам каймата, добавям нарязания лук, домат, черен пипер, джоджен, сол, омесвам, оставям на страна да се овкуси, докато изчаквам патладжана.
Когато е готов, го добавям към каймата с подправките. Измивам пиперките, почиствам от семките, изрязвам капачета и пълня с готовата овкусена кайма и зеленчуци.
Във всяка пиперка поставям парченце краве масло и чери доматче.
Поставям във фурната да се изпече. Когато пиперките се изпекат, приготвям соса.
Слагам в касерола или малка тенджерка 2 ч.ч кисело мляко, 2 яйца и добавям около чашка от отделения сос при печенето на пиперките, добавям 2 с.л. брашно и бъркам непрекъснато с лъжица, докато се сгъсти на средна степен на котлона. Внимавам да не загори.
Изливам приготвения сос за пълнени чушки върху изпечените още горещи пълнени пиперки.
Оставят се да поизстинат със сместа и да се обединят вкусовете на пиперките и соса с кисело мляко. Поръсвам със ситно нарязан пресен магданоз и черен пипер.
Това са любими на семейството така приготвени пълнени чушки с кайма без ориз.
Добър апетит!