Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от коприва»Чорба от коприва и киселец

Чорба от коприва и киселец

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Чорба от коприва и киселец
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Чорба от коприва и киселец - лесна и бърза за приготвяне"

Необходими Продукти

  • коприва - 1 ч.ч. изчистена, попарена и нарязана
  • киселец - ½ ч.ч. изчистени, попарени и нарязани листа
  • слънчогледово масло - 4 с.л.
  • ориз - 3 с.л.
  • чушки - 1 червена
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 главичка
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • джоджен - 2 - 3 стръка пресен
  • девесил - 1 клонче
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете ситно нарязаните морков, чушка и лук в маслото.

Прибавете смачкания и нарязан чесън, брашното и червения пипер. Залейте с 2 литра гореща вода.

Добавете копривата, киселеца, ориза, черния пипер и сол. След 5 мин. сложете и наситнените джоджен, магданоз и девесил. Когато се свари оризът всичко е готово.

Супата от коприва върви с кисело мляко, сметана и бяло сирене.

Естествено и чашка троянска сливова.

Чорбата от коприва и киселец е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: