Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб със сусамов тахан и семена

Хляб със сусамов тахан и семена

Хляб със сусамов тахан и семена
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Домашен хляб със сусамов тахан и семена - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • сусамов тахан - 3 пълни с.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • семена микс - 1 с.л.
  • вода - 100 мл
  • царевично пълнозърнесто брашно - 2 - 3 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата с щипка сол, добавя се сусамов тахан, разбъркан с вода, сода се гаси в лъжица кисело мляко и накрая прибавяме брашното и семената микс.

Разбърква се рядка смес, не трябва да е гъста. Сипва се върху хартия за печене в малка тавичка за кекс.

Печем хляба в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка около 30-35 минути и готово.

Изважда се, изчакваме малко и нарязваме на филии.

Много е вкусен и полезен този Хляб със сусамов тахан и семена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: