Карамелен ябълков сладкиш с бишкоти

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
440
5k
1k
1k
2
04/04/2020
"Карамелен ябълков сладкиш - приказка в чиния "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 887
  • Преглеждания за месеца315
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • кондензирано мляко - 375 мл. (1 кутийка)
  • бишкоти савоярди - 20 г
  • ябълки - 2 бр.
  • вода - 150 мл.
  • ванилия - 1 прахче
  • за карамела
  • захар - 70 г
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • вода - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счупете яйцата в купа. Разбийте ги с телена бъркалка за 5-6 мин. Разредете със 150 мл вода кондензираното мляко. Ароматизирайте с една ванилия. Излейте го при разбитите яйца.

В малка тенджерка разтопете захарта за карамела с 1 ч.л. лимонов сок и 1 с.л. вода. С разтопения карамел облейте стените на продълговата форма за кейк.

На дъното наредете ред обелени и нарязани ябълки. Покрийте с бишкоти и отново наредете от ябълките.

Завършете с ред бишкоти. Излейте приготвената течна смес. Изчакайте да се поеме напълно от бишкотите.

Сложете формата в голям съд с вода и изпечете на водна баня за около 50 мин. в предварително загрята на 150 градуса фурна.

Готовия ябълков сладкиш охладете напълно преди да обърнете в подходяща чиния.

Полейте с карамелен топинг и приберете в хладилник за 2 часа.

Да ви е сладко! Карамеленият ябълков сладкиш с бишкоти е страхотен.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар