Яхния с лук и пиле

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
435
3k
709
2k
2
04/04/2020
"Със сигурност сте хапвали яхнията с лук и пиле като по-малки, припомнете си я сега "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 623
  • Преглеждания за месеца411
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пилешко месо
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • лук - 5 - 6 големи глави кромид
  • захар - 1 к.л.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • сушени сини сливи - 10 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • чубрица - сушена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното и измито месо се слага да се вари в подсолена вода до пълна готовност.

Лукът се реже на полумесеци, посолява се и леко се стрива.

Олиото се сипва в тенджера и лукът се слага да се запържи. Когато започне леко да покафенява се сипва захарта.

Слага се настърганият морков, чесънът, нарязан на ситно, брашното и червеният пипер.

Бърка се постоянно да се запържи брашното. Разрежда се с бульона от месото. Ако не искате да ползвате него, си разтворете кубче бульон или разредете само с топла вода.

Слагат се сините сливи, които предварително са накиснати в топла вода, сол, черен пипер, дафиновите листа и чубрица.

Накрая се слага месото, яхнията се оставя да къкри на тих огън за 10 минути.

Яхнията с лук и пиле е готова.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар