Начин на приготвяне
Порционирайте заешкото и по желание го накиснете в равни части червено вино и оцет за 1 нощ. След това го отцедете и го овкусете със сол, черен пипер и смлени бахар и кимион. Полейте с олио и оставете така.
През това време загрейте мазнината в голям съд и запържете накълцания лук, моркови и чесън. Добавете в съда порционираното заешко и запържете с него. Долейте виното и изчякайте няколко минути, докато се поизпари алкохолът.
Прибавете зелето и след няколко минути бъркане, долейте вода на око. Оставете яхнията да се вари, докато заешкото омекне напълно, като при нужда доливайте вода. 20 минути преди да свалите заешката яхния с лук от котлона добавете 1-2 почистени и нарязани картофа.
Накрая овкусете със сол и остналите подправки на вкус.