Начин на приготвяне
Основа за 20/20 см тава:
В тавичка с поставена хартия за печене се изсипва отгоре смляната в блендер смес за блата с фурми, смлени ядки, стопено масло.
Оставя се в хладилника да стегне за 10 мин.
През това време приготвяте кокосовия крем. Трябва внимателно да прецените количеството течност. 500 мл крем за 1 желатин.
Смесвате кокосовото мляко с компота, разбивате добре с пасатор да няма бучки. В малка чашка заливате желатина с 5 с.л. вода и го оставяте да набъбне за 2 мин.
После го стапяте на водна баня или в микровълнова за 10 сек. Сипвате желатина вътре в крема, ароматизирате го, както прецените с ванилия, ром, ликьор, подслаждате го със стевия или мед и го изсипвате върху блата.
Слагате кокосов сладкиш без брашно и без захар във фризер за 30 мин да стегне и после прехвърляте в хладилник.
Става чуден и лек!