Начин на приготвяне
Прясно набраната коприва попарваме с гореща вода, след малко я отцеждаме и нарязваме на ситно.
Наливаме 2 чаши вода в тенджерка да заври. Когато кипне, добавяме хималайската сол, шарлан и копривата.
При непрекъснато бъркане с бъркалка (най-добре да е телена) сипваме бавно царевичния грис и се стараем да не се образуват бучки. Като се сгъсти, наливаме още половин чаша вода, за да се получи хомогенна смес.
Подправяме с черен пипер (хубаво е да не добавяме много подправки, за да изпъкне копривата със своя ароматен вкус :).
Разстиламе приготвената полента в малка тавичка или плоска купа (добре е, да е леко влажен съд или намазан с шарлан).
Изравняваме повърхността и оставяме качамака с коприва да се стяга - от 15 до 30 минути. След това обръщаме с облата страна нагоре, в чинията, с която ще поднесем ястието. Поръсваме със сирене.
Нарязваме пролетното ястие на триъгълни парчета като торта.
Красива полента с коприва и сирене - лека, пролетна и свежа храна!
Чудно Вкусно!