Начин на приготвяне
Предварително сварения и отцеден смилянски боб сложете в купа. Ако не разполагате точно със смилянски боб, заменете с едър боб.
Прибавете накълцания на много ситно лук. Киселите краставички нарежете на кубчета и добавете.
Отворете рибната консерва и натрошете рибата на късчета.
Сложете и нея в купата заедно с доматения сос или пюре (с каквото разполагате).
Подправете с олиото, босилека, черния пипер и сол на вкус. Разбъркайте добре.
Сега е моментът, ако желаете да сложите чили към вашата бобена разядка.
Оставете апетитната разядка да отлежи половин-един час преди сервиране.
Гарнирайте пикантната разядка със смилянски боб и риба с мариновани люти чушлета.
Да ви е вкусно!