Гювечета с леща и яйце

IskraIskra
Новак
168330
Гювечета с леща и яйце2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • леща - 200 г
  • домати - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • тиквички - 1/2
  • лук
  • чесън
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • джоджен
  • тарос
  • куркума
  • олио
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се измива и сварява. Довабят се подправките, олиото и се вари, докато омекне.

Доматите, морковът и тиквичката се нарязват на ситно, задушават се в тиган или се вземат консервирани.

Слага се по малко зеленчукова смес на дъното на всяко гювече. Върху нея се слага ситно нарязан чесън.

Изсипваме прецедената леща, върху която нареждаме шайби лук.

Пекат се, като гювечетата се слагат в студена фурна, която се пуска на 200°C.

След като лещата се запече и малко преди да се извадят зеленчуковите гювечета от фурната, във всяко гювече се слага по едно сурово яйце.

Връщаме гювечетата с леща и яйце във фурната, докато се запекат яйцата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: