Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювечета»Гювечета със свинско месо, гъби и яйца

Гювечета със свинско месо, гъби и яйца

IskraIskra
Новак
168330
Гювечета със свинско месо, гъби и яйца3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Вижте какво сме скрили под капака на тези ароматни гювечета"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • гъби - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на кубчета, лукът, гъбите, доматът и морковът се нарязват също. Добавят се подправките.

Запържват се в предварително загрято олио.

След като придобият леко златист цвят, се прибавя малко вода, похлупват се и се оставят да омекнат за 5-10 мин.

Задушената смес се разпределя в гювечета, като се оставя по малко сос във всяко от тях. Приготвените гювечета се слагат в студена фурна, която се загрява на 200°C.

Пекат се 20-30 минути до изпаряване на соса.

Слага се по едно сурово яйце във всяко гювече.

Гювечета със свинско месо, гъби и яйца се пекат още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: