Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Руладини»Свински рулади от 1937 г.

Свински рулади от 1937 г.

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Свински рулади от 1937 г.
Снимка: Мария Божилова
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Свински рулади от 1937 г. - не са стари, а автентични"

Необходими Продукти

  • свински плешка - 6 бр. пържоли, изтънени
  • сол
  • черен пипер
  • За плънката
  • ориз - 1 ч.ч.
  • грах - 1 ч.ч.
  • масло
  • сол
  • За соса
  • кисело мляко - 250 г
  • лимонов сок
  • вода - 250 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските пържоли се измиват много добре, изтъняват се и се начукват с дървен чук.

Всяка пържола се разрязва на две. Посоляват се със сол и черен пипер и се оставят да се охладят за 30 Мин.

Оризът се измива много добре до получаване на бистра вода.

Грахът се измива много добре и се сварява.

Оризът с грахът се слагат в тенджера с 1 ч.ч. вода и масло и се сварява за 20 мин при продължително бъркане, след което се посолява.

Във всяка пържола се слага плънка от ориз и грах.

Всяка пържола се увива на малко месно рулце, като за да не се развие, се завързват с конец приготвените руладини.

Нареждат се в тава, в която ще се пекат. Върху всяка от свинските руладини се слага парче масло.

Киселото мляко се разбърква с водата, лимоновият сок и се посоляват.

Пържолите се заливат със соса. Пече се 40 мин на предварително загрята фурна на 200 градуса.

Преди сервиране се премахва конецът на свинските рулади от 1937 г.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: