Телешки рулади

редакция:
Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k8k32
Телешки рулади1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешки шол - 600 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • масло - 50 г
  • горчица - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • магданоз - ½ връзка
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на тънки парчета, които се начукват, поръсват се със солта и черния пипер и се намазват с горчицата. Лукът се нарязва и се запържва в мазнината.

Яйцата се сваряват, нарязват се заедно с киселите краставички на тънки резенчета и се слагат върху всяко парче месо. Поръсват се с накълцания магданоз и се стягат на рулца, които се завръзват с конец.

Руладите се нареждат в тава, добавя се лукът и се залива с доматеното пюре, размито в 150 мл вода. Отгоре се нареждат парченца масло. Тавата се покрива с алуминиево фолио и ястието се пече в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: