Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък Хляб»Турски питки Базлама

Турски питки Базлама

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Турски питки Базлама
Снимка: Н.Акифова
1 / 4
08/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Наслаждаваме се на турските питки Базлама и се чудим как сме ги пропускали досега"

Необходими Продукти

  • брашно - 4 в.ч.
  • мая - половин пакет
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • мляко - 1 в.ч.
  • вода - около 1 в.ч.
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В една голяма купа пресяваме брашното, прави улейче по среда.

В друга по-малка купа разтваряме маята с млякото, солта захарта и зехтина, разбъркваме добре и прибавяме към брашното.

Месим тестото за плоския хляб хубаво и оставяме да почине за около 1 час.

След като е минал 1 час, взимаме тестото, правим малки топки и тия топки ги разстиламе с точилката на плоски питки.

Закриваме пак Базламите с кърпа и чакаме още половин час да починат.

Взимаме тиган, нагряваме го добре и печем турските питки с много малко мазнина или без мазнина.

Готовите турски питки Базлама ги намазваме с масло и сервираме топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: