Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени Хлебчета»Турски питки поачи със сирене

Турски питки поачи със сирене

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Турски питки поачи със сирене
Снимка: Росица Петрова
1 / 7
03/06/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Вкусни хлебчета с плънка от сирене и магданоз. Хапвайте ги топли за закуска с айрян."

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 200 мл
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл
  • брашно - 450 г
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • плънка
  • сирене - 150 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези турски питки поачи със сирене се приготвят бързо и са подходящи за вкусна закуска на цялото семейство.

Смесете киселото мляко със содата, солта и захарта. Разбъркайте и изчакайте да шупне.

Прибавете към млякото всички други съставки (с изключение на брашното в купа за месене.

Отделете единият жълтък, който е за намазване на поачите отгоре. Разбъркайте.

Добавете пресятото с бакпулвера брашно. Може да се наложи да добавите още малко брашно в зависимост от размера на яйцата и гъстотата на киселото мляко.

Омесете меко тесто, като добавяте брашното постепенно и контролирано.

Пригответе плънката като натрошите сиренето и го смесите със ситно нарязан пресен магданоз.

От тестото късвайте парчета с големината на мандарина и разстелете на леко набрашнен плот.

Слагайте в средата по лъжица от пълнежа и прещипете краищата на тестото.

Наредете малките питки с отвора нагоре, в голямата черна тава на фурната, застлана с хартия за печене.

Намажете ги отгоре със заделения жълтък, с помощта на четка и поръсете със сусам.

Сложете турските питки да се пекат в загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути, до зачервяване.

Тези питки със сирене са много вкусни. Ще ви допаднат, ако обичате да хапвате тестени закуски.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: