Начин на приготвяне
Тези турски питки поачи със сирене се приготвят бързо и са подходящи за вкусна закуска на цялото семейство.
Смесете киселото мляко със содата, солта и захарта. Разбъркайте и изчакайте да шупне.
Прибавете към млякото всички други съставки (с изключение на брашното в купа за месене.
Отделете единият жълтък, който е за намазване на поачите отгоре. Разбъркайте.
Добавете пресятото с бакпулвера брашно. Може да се наложи да добавите още малко брашно в зависимост от размера на яйцата и гъстотата на киселото мляко.
Омесете меко тесто, като добавяте брашното постепенно и контролирано.
Пригответе плънката като натрошите сиренето и го смесите със ситно нарязан пресен магданоз.
От тестото късвайте парчета с големината на мандарина и разстелете на леко набрашнен плот.
Слагайте в средата по лъжица от пълнежа и прещипете краищата на тестото.
Наредете малките питки с отвора нагоре, в голямата черна тава на фурната, застлана с хартия за печене.
Намажете ги отгоре със заделения жълтък, с помощта на четка и поръсете със сусам.
Сложете турските питки да се пекат в загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути, до зачервяване.
Тези питки със сирене са много вкусни. Ще ви допаднат, ако обичате да хапвате тестени закуски.
Приятен апетит!