Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Безглутеново руло с мак и Нутела

Безглутеново руло с мак и Нутела

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Безглутеново руло с мак и Нутела
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 5
07/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Атмосферата е съвсем различна, когато на трапезата ни очаква това красиво и вкусно руло с мак и Нутела"

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 35 г
  • царевично нишесте - 25 г
  • яйца - 2 бр.
  • кафява захар - 50 г
  • маково семе - 2 с.л.
  • бакпулвер - 10 г
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • лимонова кора - щипка настъргана
  • нутела - 4 - 5 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този вкусен безглутенов сладкиш в купа сложете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер до пухкав крем.

В друга купа размесете оризовото брашно, царевичното нишесте, бакпулвера и щипка сол.

Прибавете сухата смес към яйчената. Излейте прясното мляко и лимоновия сок.

Ароматизирайте с щипка настъргана лимонова кора. Добавете 2 с.л. маково семе.

Хомогенизирайте добре продуктите.

Застелете дъното на малка правоъгълна тавичка с парче хартия за печене.

Изсипете тестото за сладкото руло и подравнете.

Изпечете блата на 180°C в предварително загрята фурна за около 8-10 мин.

Изпеченият сладкиш с мак обърнете върху памучна кърпа, отстранете хартията за печене и навийте на руло.

Оставете го да се охлади напълно, след което развийте, намажете с Нутела и завийте маковото руло отново.

Поръсете безглутеновото руло с мак и Нутела с пудра захар.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: