Шарен сладкиш с грис

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
805
4k
4k
1k
4
12/04/2020
"Не е за вярване, че само 15 минути ни делят от този интересен и апетитен сладкиш с грис "
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 863
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В горещата вода сипваме захарта и ванилията, и след като кипне, изсипваме финия царевичен грис, разбърквайки енергично с телена бъркалка. Бъркаме, докато водата заври, грисът се сгъсти и започне да се отлепя от дъното (това става много бързо - за около 3 минути).

Отделяме 1/2 от сместа в друга купа, за да я оцветим и овкусим с какао, рожков и канела. Разбъркваме динамично, за да се получи равномерен тъмно-кафяв цвят. Приготвяме много бързо всичко това, за да не изстине и да не се стегне сместа.

В подходяща купа с правилна кръгла форма, оформяме десерта с грис в два цвята, като сипваме първо от жълтия цвят грис, следва второ ниво - какаов грис. Разстиламе равномерно пластовете, и тези два цветни реда повтаряме още веднъж. Така в купичката оформяме десерта от 2 цвята в 4 нива (наподобяващи блатове на тортичка).

Желателно е да оставим шарения сладкиш с грис да се охлади и  стегне, за да може по-лесно да се отдели от купичката.

Поднасяме и декорираме с натрошени какаови зърна и канелени пръчици.

Бърз, лесен, вкусен десерт!

Сладкият качамак е лек и приятен десерт за деца!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар