Начин на приготвяне
Картофите се сваряват и след като се охладят, се правят на обикновено картофено пюре с ръчен пасатор.
Към тях се добавят солта, пипера, щипка розмарин, галетата и яйцето. Разбърква се до получаване на гладка смес.
От получената смес се оформят равен брой картофени топки. Всяка една топка се сплесква с ръце и се оформя като квадрат.
Върху квадрата се слага парче шунка или колбас по ваш избор. Отгоре се поставя резен кашкавал и парче топено сирене, нарязано на кубчета.
Завършва се с друго топче картофено пюре, оформено като квадрат.
Краищата се притискат и се оформя картофен сандвич с плънка. По същия начин се приготвят и останалите продукти.
Готовите сандвичи се оставят в хладилник за 10 мин. През това време на котлона се слага оребрен тиган да загрее. Сандвичите с шунка и кашкавал се намазват добре с масло и се слагат в тигана да се запекат до златиста коричка. Поднасят се топли.