Начин на приготвяне
В дълбок тиган запържваме лук и чесън, нарязани на ситно, с половината краве масло.
Почистваме, измиваме и подсушаваме дробчетата. Добавяме ги към задушените лук и чесън.
Запържваме ги по 5-6 минути от всяка страна. Премахваме тигана от котлона и оставяме дробчетата да изстинат.
Охладените дробчета прехвърляме в блендер/чопър, добавяме млякото, захарта, солта и черния пипер. Блендираме до получаването на гладка, хомогенна смес.
Прехвърляме готовия пилешки пастет в бурканчета, а на котлона разтопяваме другата част от кравето масло.
Изливаме разтопеното масло в бурканчетата и поръсваме с мащерка. По този начин маслото запечатва домашния пастет.
Много лесен и вкусен пастет за начинаещи!