Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Вкусен пастет за начинаещи

Вкусен пастет за начинаещи

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Вкусен пастет за начинаещи
Снимка: Галя Николова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
"От домашния пастет по-вкусен няма - даваме ви рецепта за начинаещи и сме сигурни, че ще се справите блестящо"

Необходими Продукти

  • дробчета - 500 г охладени
  • захар - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л. равна
  • мащерка - 1 щипка
  • краве масло - 60 г
  • прясно мляко - 75 мл
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган запържваме лук и чесън, нарязани на ситно, с половината краве масло.

Почистваме, измиваме и подсушаваме дробчетата. Добавяме ги към задушените лук и чесън.

Запържваме ги по 5-6 минути от всяка страна. Премахваме тигана от котлона и оставяме дробчетата да изстинат.

Охладените дробчета прехвърляме в блендер/чопър, добавяме млякото, захарта, солта и черния пипер. Блендираме до получаването на гладка, хомогенна смес.

Прехвърляме готовия пилешки пастет в бурканчета, а на котлона разтопяваме другата част от кравето масло.

Изливаме разтопеното масло в бурканчетата и поръсваме с мащерка. По този начин маслото запечатва домашния пастет.

Много лесен и вкусен пастет за начинаещи!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: