Начин на приготвяне
Пролетна рецепта за веган пастет с много приятен лек чеснов привкус.
В каната на мощен блендер или нутрибулет (1000 W), сипваме сварения грах – стерилизиран в буркан.
Към него добавяме нарязан лапада, на който предварително сме отрязали дръжките и сме попарили листата с гореща вода.
Сипваме и нарязаните прясно набрани стръкове джоджен и перцата пресен лук и чесън.
Заливаме с 1 богата супена лъжица сусамов тахан, тиквените семки и овкусяваме с фина хималайска сол – на вкус и смлян на мелничка черен пипер – 2-3 щипки.
Сипваме около 6-7 супени лъжици от маринатата на граха от буркана и разбъркваме с лъжица.
Включваме уреда и блендираме около минута пастета от грах, до добиване на желаната гладка и фина консистенция.
Консумираме свежия дип /веган разядка/ с домашен хляб, крекери, безглутенова паста, гризинки, вегетариански крокети и други.
Чудно вкусен зелен пастет!
Коментари