Начин на приготвяне
Традиционна руска рецепта за постни сладки, приготвени у дома! Вкусна почерпка за всички именници, както и за тези, които спазват традициите за трапезата на Цветница.
По отделно запичаме слънчогледовите семки и сусама, на сух керамичен тиган (без мазнина) на слаб огън.
След тях, в същия тиган сипваме захарта, като бъркаме непрестанно до момента на пълното ѝ разтваряне. Веднага сипваме запечените слънчогледови семки и сусам, и бързо разбъркваме до получаване на леко карамелизиране.
Изсипваме сместа върху намазнена с шарлан хартия за печене или друга неразтопяема гладка повърхност. Разточваме/разстиламе на тънък равномерен слой, разрязваме с остър нож широки ленти, правоъгълници или ромбове и го оставяме да изстине и естествено втвърди.
Лесните руски сладки козинаки са готови!