Яйца от панакота с ягодова салца

Яйца от панакота с ягодова салца

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
553
6k
1k
2k
3
Яйца от панакота с ягодова салца
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
13/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Сготви5 мин.
Общо45 мин.
Порции6
"Любим десет за усмивки - Яйца от панакота с ягодова салца"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта за панакота яйца не е от бързите и ще трябва да си поиграете малко, за да я приготвите, но си заслужава, щом видите радостта в очите на малки и големи. Освен всичко е и много вкусен десерт с мляко.

Трябват ви 5-6 яйца. В единия край на всяко пробийте малък отвор и изтръскайте съдържанието. Изплакнете с вода няколко пъти опразнените яйчени черупки. В тенджерка смесете сметаната и прясното мляко.

Добавете захарта и ванилията и загрейте на котлон, като внимавате сместа да не заври. Щом започне да се вдига много пара, отстранете от котлона и добавете омекналия в малко студена вода желатин.

Бъркайте, докато желатинът се разтвори добре в млякото. За по-удобно наредете яйчените черупки във форми за яйца с отвора нагоре.

С помощта на спринцовка ги напълнете. След 2-3 часа ги приберете в хладилник за 12 часа.

Ягодовата салца пригответе по следния начин: измийте и нарежете на малки парчета ягодите. Сложете ги в тенджерка, поръсете със захарта и излейте 2 с.л. вода. Сварете салцата за 10 мин. След като я свалите от котлона, излейте лимоновия сок и разбъркайте.

Обелете яйцата панакота. В малки купички или чинийки сложете по няколко с.л. от ягодовата салца и прибавете по яйце панакота. Украсете с листенца прясна мента десерта с ягоди. Поднесете и се насладете напълно заслужено на този великолепен великденски десерт!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: