Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Лека ягодова панакота

Лека ягодова панакота

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Лека ягодова панакота
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
02/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"От нашата ягодова панакота по-добра няма"

Необходими Продукти

  • ягоди - 200 г пресни
  • прясно мляко - 100 мл
  • желатин - 2 пакетчета /20 г/
  • захар - 150 г
  • кисело мляко - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете на ситно ягодите. Сложете ги в тенджера с 1/3 от захарта.

След 20 мин. готвене те ще пуснат сок.

Разтворете едното пакетче желатин и оставете да набъбне. Когато това стане, се сипва при готовото ягодово сладко.

Разбърква се и се сипва в купички. Ягодовата смес за нашата панакота се слага във фризера да стегне.

Същото се прави с другото пакетче желатин. Щом набъбне се сипва в топлото прясно мляко. Сипва се останалата част от захарта и се разбърква.

Ягодите се вадят от фризера. Отгоре се слага млечната смес и ягодовата панакота се връща отново в хладилника да стегне.

Леката ягодова панакота се декорира с ягоди и листа прясна мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: