Начин на приготвяне
Почистете и нарежете на ситно ягодите. Сложете ги в тенджера с 1/3 от захарта.
След 20 мин. готвене те ще пуснат сок.
Разтворете едното пакетче желатин и оставете да набъбне. Когато това стане, се сипва при готовото ягодово сладко.
Разбърква се и се сипва в купички. Ягодовата смес за нашата панакота се слага във фризера да стегне.
Същото се прави с другото пакетче желатин. Щом набъбне се сипва в топлото прясно мляко. Сипва се останалата част от захарта и се разбърква.
Ягодите се вадят от фризера. Отгоре се слага млечната смес и ягодовата панакота се връща отново в хладилника да стегне.
Леката ягодова панакота се декорира с ягоди и листа прясна мента.