Начин на приготвяне
Накиснете желатина в струдена вода.
В малка тенджерка налейте сметаната, прясното мляко и добавете захарта.
Остържете с нож семенцата на ваниловата шушилка и ги прибавете в млечната течност.
Сложете съда на котлона и започнете да бъркате за около 7-8 мин, като не позволявате на сместа да заври.
Отстранете тенджерката от огъня, сложете омекналия желатин.
Бъркайте, докато се разтопи напълно. Налейте в чашки панакота.
Оставете на стайна температура, докато се охладят, след което приберете в хладилник за 4-5 часа.
Нарежете ягодите на малки парченца. Сложете ги в малка касерола и налейте една кафяна чашка вода.
Добавете захарта и кравето масло. Сварете салцата за 5-6 мин.
При поднасяне на ягодовата панакота полейте със супена лъжица ягодова салца.
Да ви е сладко!