Начин на приготвяне
Желатинът се залива с 60 мл вода и се оставя да набъбне.
Ягодите се посипват със захарта, заливат се с 100 мл вода и се поставят на котлона.
Готвят се до омекване на ягодите. Охлаждат се и се пасират. След това сместа се прецежда.
Прясното мляко заедно със сметаната и начупения шоколад се загряват до завиране.
Към нея се прибавя ягодовата смес и желатинът. Разбърква се до хомогенизиране и се охлажда.
Млечният крем се разсипва в красиви чаши и се поставя в хладилник да стегне.
При сервиране панакотата се гарнира с шоколадов сос и пресни ягоди.
Приготвяне на шоколадовия сос:
Всички продукти за соса се смесват и се загряват до завиране. Сосът се бърка постоянно.
Италианският сметанов крем се залива с охладен сос.
Коментари