Начин на приготвяне
В малка купа слагаме и разтваряме желатина по оказания на пакетчето.
В тенджерка с дълбоко дъно слагаме сметаната към нея добавяме пудрата захар, меда и ванилията.
След като сместа заври и е вече готова, оставяме настрани.
Към вече готовата смес за панакота добавяме желатина и разбъркваме хубаво.
Когато се охлади сместа, леко прибавяме киселото мляко и отново разбъркваме.
След това прецеждаме сместа за панакота и разпределяме в чашки, оставяме да се охлади на стайна температура и после за 5-6 часа в хладилник.
За топинга:
Измиваме почистваме ягодите. Нарязваме на дребно и слагаме на котлона в подходящ съд, добавяме водата и захарта и оставяме до пълното им разтапяне.
Накрая разбъркваме добре. Сервираме вече готовата панакота като я обръщаме и отгоре поливаме с ягодовия топинг.
Декорираме панакотата с ягодова заливка с ягоди по желание.